Общински съвет – Плевен с поздрав за 85-ата годишнина на НУ „Христо Ботев“

17.05.2017 13:00

С празничен концерт, с много настроение и гости, Начално училище „Христо Ботев – гр. Плевен отбеляза днес 85-годишния си юбилей. Тържественият концерт в ДКТ „Иван Радоев“ уважиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, кметът Георг Спартански и представители на местната управа, началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, бивши преподаватели, родители и десетки приятели на учебното заведение. По повод годишнината Мартин Митев отправи поздрав и връчи на НУ „Христо Ботев“ почетен плакет от името на Общински съвет – Плевен на директора Цветелин Горанов.

„За мен е чест да ви поздравя от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име по случай 85-годишния юбилей на Начално училище „Христо Ботев“ – гр.Плевен! Емблемата възпитаник на Начално училище „Христо Ботев“ е повод за гордост и в същото време – огромно задължение! Задължение, защото десетки поколения пазят и градят името на вашето училище и ревностно предават традициите на тези след тях!“, заяви от името на местния парламент Мартин Митев. Той отбеляза, че възпитаници на училището ежедневно се доказват като знаещи и можещи в различните сфери. „Вие достойно защитавате своето име и името на своите преподаватели, защото зад всеки успех стои и всеотдайността, опитът и неуморният труд на един утвърден преподавателски колектив, за когото да си учител, е не само професия, но призвание и отговорност! Неслучайно в последните години НУ „Христо Ботев“ е на първо място по резултати на Националното външно оценяване в областта, а през учебната 2015/2016 година – на 14 място в България от общо 1868 учебни заведения“, отбеляза председателят на Общинския съвет. На всички възпитаници на НУ „Христо Ботев“ – Плевен той пожела да бъдат здрави, да растат щастливи и образовани. „Вие сте нашата надежда за по-доброто бъдеще на страната ни“, обърна се към учениците Мартин Митев. Той отговори и на въпроси за любим предмет в училище, като посочи, че това е била математиката и разкри, че и до днес помага често по този предмет на дъщерите си.

Слово за празника произнесе директорът на училището Цветелин Горанов, от сцената прозвучаха поздрави и от кмета на Плевен Георг Спартански, от началника на РУО – Плевен Албена Тотева и др. Прочетени бяха и редица поздравителни адреси, сред тях от президента на страната Румен Радев, от председателя на Народното събрание Димитър Главчев, от министър – председателя Бойко Борисов и др.

Тържествата по повод 85-ата годишнина на НУ „Христо Ботев“ днес започнаха с поднасяне на венци и цвета пред бюста на Христо Ботев в двора на училището.

Снимки и информация: Общински съвет – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: