„Празник на многообразието“ организираха в Левски

16.05.2017 9:39

Екипите на Център за обществена подкрепа (ЦОП), Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТДМ) гр. Левски проведоха „Празник на многообразието“на 12 май в двора на ЦСРИ.
Инициативата е част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ и се реализира за насърчаване на уважение и приемственост между поколенията; осъзнаване на необходимостта от толерантност в общуването и във взаимоотношенията между хората; признаване и приемане на различието като разнообразие и популяризиране традициите и културните ценности в обществото.


Участваха децата от ДГ „Локомотив“, учениците от НУ „Христо Ботев, ОУ „Максим Горки, СУ „Крум Попов“ , певческа група към пенсионерския клуб, множество гости, сред които служители на Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Левски, родители, учители и жители на града.
Всички се забавляваха и с много старание участваха в предложените разнообразни групови дейности: изработване на колажи, съставяне на изречения от думи, посветени на приятелството, красиви послания, изящни арт изделия и други. Прекрасни музикални изпълнения и рецитал изпълниха двора на Центъра.
Деца и възрастни показаха на практика значимостта на приятелството, проявиха внимание, толерантност, взаимопомощ . Стремежа за разбиране на чувствата на другите и способността за изразяване на собствените преживявания показаха , че всички, макар и непознати и различни, мотат заедно да творят, да пеят и да се веселят.


„Празник на многообразието“ напомня за партньорството между малки и големи; за значимостта на отзивчивостта и деликатността между хората; за проявите на грижовност и съпричастност към другите, различни не само по възраст, но и със своето мнение, предпочитания, желания и мечти. Той е призив и доказателство за реалността – на малките жестове, които градят големите промени.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: