Плевенчани с шест медала от състезанието по дуатлон „Карловска пролет“

16.05.2017 10:30

Шест медала от провелото се в Карлово състезание по дуатлон спечелиха състезателите на плевенския клуб по триатлон „Борислав Доков”. Надпреварата с названието „Карловска пролет”, се проведе на 14 май. При 9-годишните Валентин Илиев спечели злато. С второ място при 13-годишните е Мартин Лазаров, а при 14-15 –годишните Владимир Валентинов спечели бронзово отличие.
В групата на младежите и мъжете първото място спечели треньорът в плевенския клуб Иво Илиев. На следващите две места в тази група също са плевенчани – Кристиян Великов и Виктор Цветанов.
Успехите на плевенските триатлонисти започнаха още на 7 май, когато в Сандански се проведе Фестивал на триатлона. В него участваха шестима представители на СКТ „Борислав Доков”, които спечелиха четири медала. В по-горна възрастова група – до 12 години Валентин Илиев е 4-и, а Константин Кирил Рашев – 5-и в надпреварата по крос-триатлон. Състезанието е било по-различно, тъй като след 100-метрово плуване в басейн, децата са карали планинси велосипед в продължение на 3 000 м и след това са бягали 600 метра.
При 15-годишните на първите три места са плевенчани. Първенството оглавява Владимир Валентинов, а след него се нареждат Мартин Лазаров и новото попълнение в клуба – Валентин Кръстев.
В акватлона при младежите на първо място се класира Симеон Янев.


Във фестивала е имало и нов формат – трипъл микс. Това са три старта по триатлон през 45 минути, като във всеки от тях се сменя последователността на дисциплините. Дистанцията е била къса, като плуването е на 300 м, колоезденето – 6 000 м и бягането – 1 600 м. В надпреварата Виктор Цветанов е 8-и.
До края на май на плевенските състезатели по триатлон предстои участие в Маратона на приятелството, който ще се проведе в Плевен, а на 28 май клубът ще е домакин на първото за тази година Държавно първенство, което ще е по дуатлон. На 4 юни пък е националната напдпревара по акватлон, която традиционно се провежда в пловдивското село Баня.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: