Малки „полицаи“ от Червен бряг получиха ценни съвети за оцеляването в екстремни ситуации

12.05.2017 8:01

На 10 май децата от Детско полицейско управление към РУ-Червен бряг, ученици от 6“а“ клас на СУ „Д-р Петър Берон“ посетиха град Етрополе с автобус, осигурен от Община Червен бряг и проведоха две занятия от графика на ДПУ.
В манастир „Св.Троица“ децата бяха запознати от отец Емил с основни моменти от християнската православна религия , с многовековната история на манастира, както и с дейността на Етрополската книжовна школа. Имаха възможността да разгледат скривалището на Васил Левски и красивия водопад в близост до манастира.
Посетиха тренировъчния център „Полигон млад командос“, където беше проведено занятие „Оцеляване в природна среда“ от о.р. полк. инж.Васил Христов – зам.председател на Алианс „Български командоси“ – отговорник за военно-патриотичното възпитание на подрастващите и неговите младши инструктори. Малките „полицаи“ получиха ценни съвети за оцеляването при попадането в екстремни ситуации в природата, както и при евентуално изгубване в планината.
Бяха разделeни на три работни групи, в които получиха допълнителни знания и умения за лентоване и разлентоване на патрони, хвърляне на учебни гранати и стрелба с лък.
В Историческия музей на град Етрополе, децата имаха възможността да обогатят знанията си и да получат допълнителен урок по родолюбие, като се запознаха с историята на района от траките до наши дни и да разгледат уникалните музейни експонати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: