13-ото Астропарти „Байкал“ ще се проведе в петък и събота

11.05.2017 8:14

На 12 и 13 май ще се проведе 13-то Астропарти „Байкал“ 2017 г. Програмата включва дейности с ученици и учители, които провокират любов към науката физика и астрономия. За седми път бе включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката за учебната 2016/2017 г.
Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието Плевен, Община Долна Митрополия и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси – с. Байкал /ОЦИДЗИ/. Астропартито се реализира в партньорство със Съюза на астрономите в България, Софийски университет-Физически факултет, катедра Астрономия, Институт по математика при БАН, Астрономическа асоциация – София/ААС/, НАОП “Николай Коперник”-Варна. Международни партньори са Международен астрономически съюз/IAU/-офис на астрономия за развитие, Европейска асоциация за астрономическо образование /ЕААЕ/, GTTP – Galileo Teachers Training Program, , Европейска училищна мрежа EUN (European School Net)-SCIENTIX, UNAWE – UNIVERSE AWARENESS (Информираност за Вселената), SPACE AWARENESS (Информираност за Космоса)
Участници са ученици и учители по физика, любители астрономи от България. Цели на събитието са да популяризира и разпространи сред учениците знанията и постиженията на астрономията; да създаде и развие интереса към любителската астрономия, наблюденията и заниманията по астрономия; да усвоят умения за практическо приложение на физичните знания при обясняване на непознати явления, провеждане и планиране на опити и експерименти.
Главна тема на Астропарти Байкал 2017 е “В класната стая и извън нея с проекта SPACE AWARENESS (Информираност за Космоса)”. Ще бъде организирана специална GTTP сесия /Workshop/ за учителите и връчване на сертификат “Галилео учител”.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: