Ученици от „Интелект” наблюдаваха работен ден в Община Плевен

10.05.2017 10:30

Община Плевен се включи в инициативата „Интелект в управлението и бизнеса”, организирана от ДФСГ „Интелект” на 9 май. Един работен ден в местната администрация наблюдаваха Виктория Гатяжева от XI „в” клас, специалност „Икономика и мениджмънт”, Десислава Стоева от XI „д” клас, специалност „Оперативно счетоводство” и Илия Атанасов от XI „б” клас, специалност „Банково дело”, информират от Пресцентъра на местната управа.

Учениците се запознаха със структурата на администрацията и основните отговорности и ресори на дейност на дирекциите и отделите към тях. Срещнаха се и с кмета на Община Плевен Георг Спартански, който им разказа за приоритетите в работата, не скри и проблемите. Единадесетокласниците присъстваха и на редовното седмично оперативно заседание на ръководството на Общината.

Идеята на инициативата е учениците да преживеят един реален работен ден на представители на администрации, държавни институции, неправителствени организации и бизнес средите, чиито опит може да вдъхнови младото поколение на старта на професионалната му реализация.

Снимка: Пресцентър, Община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: