Спецоперации „Алкохол и неправоспособност” ще се проведат по пътищата в Плевенско през уикенда

05.05.2017 17:09

По повод предстоящите три почивни дни от ОДМВР-Плевен информират, че ще бъде засилен ще бъде контролът по пътищата с акценти – неправоспособност, шофиране в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, превишена скорост, използване на предпазни средства – колани, столчета за деца, каски от мотоциклетистите и др.

Ще се прецизира разстановката на състава с цел осигуряване на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението от структурите, осигуряващи контрол на пътното движение по главните пътища и в районите на участъци с концентрация на ПТП, пътни възли, кръстовища, участъци с временна организация на движението на 5 май за времето от 16 часа до 20 часа и на 8 май за времето от 14 часа до 20 часа.

„Пътна полиция“ напомня, че ако не сте платили глобите си по Закона за движение по пътищата при евентуална проверка на пътя е възможно да Ви бъде отнето свидетелството за управление на автомобил, а превозното Ви средство да бъде спряно от движение до заплащане на дължимите суми.
Предвид очакваното интензивно предвижване, са предвидени превантивни мерки за обезпечаване сигурността на организираните ученически и групови пътувания.

В периода 6 – 7 май между 22 часа и 2 часа ще се планират, организират и проведат специализирани операции „Алкохол и неправоспособност“, с участието на максимален брой служители, като пълноценно ще се използват автоматизираните технически средства и системи служебни автомобили.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: