Над 500 участници във Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки” днес в град Левски

01.05.2017 9:06

Община Левски и НЧ «Георги Парцалев 1901» гр. Левски организират за четвърта поредна година Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”. Четвъртият ФФ ”Гергьовски люлки” ще бъде открит днес на откритата сцена пред Община Левски.

Над 500 са участниците във фестивала – състави, групи и индивидуални изпълнители от общините Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Кнежа, Свищов, Белене, Пордим, Полски Тръмбеш , Летница и Левски.
Фестивалът има състезателен характер и цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката. Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Александров Киров, ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив ще отличи най-добрите.

По традиция са предвидени и много награди: Специална награда на кмета на Община Левски, на журито и на спонсорите; медали за класиралите се на първо, второ и трето място в разделите и категории на фестивала; награди за най-малък и най-възрастен участник; за най-артистично изпълнение и награда „Откритие на фестивала”.
Красотата и пъстротата на вековната българска традиция за пореден път ще обагри първия ден на месец май в град Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: