„Северняците“ зоват за подкрепа в състезанието “Танцувай за България”

29.04.2017 11:46

Както писахме, плевенският Клуб „Северняците“ участва във второ издание на националната кампания „Ние обичаме България“, организирана от BILLA България. Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, които се нуждаят от ремонт и поддръжка. Тази година BILLA ще подкрепи Мадарския конник. Като част от кампанията „Ние обичаме България“ в периода от 25 март до 30 април на паркингите на магазините на BILLA в 20 града в страната се провеждат безплатни уроци по народни танци.

Интересът в Плевен е доста голям, като на хорото се хващат както хора, които знаят за кампанията, така и такива, които просто излизат от магазина и виждайки какво се случва на паркинга, също се присъединяват, сподели ръководителят на „Северняците“ Джейлян Демирев. Той не скри задоволството си от факта, отбелязвайки, че това е знак, че и занапред трябва да се правят по-често подобни инициативи, припомняйки и за неделните хора, организирани от „Северняците“. Дано и другите големи търговски вериги вземат присърце това и също допринесат за държавата, от която печелят милиони, изрази надежда Демирев.

Като част от цялата инициатива на BILLA е включено и състезание “Танцувай за България”, в което всеки участващ клуб изпраща видеоклип със свое изпълнение, а специално жури от Ансамбъл „Българе“ селектира клиповете на 4 клуба. Финалистите са по един от четирите региона – съответно в първия регион са включени клубове от София, Перник, Сандански, Пазарджик и Самоков; във втория – от Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас и Казанлък; в третия – от Варна, Шумен, Разград и Русе и в четвъртия – от Враца, Плевен, Монтана, Габрово и Ловеч. Плевенският Клуб „Северняците“ е излъчен за финала от четвъртия регион, като там той мери сили с клубове от София, Пловдив и Варна. Тук вече гласуването е във Фейсбук страницата на BILLA България, като клубът, чието видео получи най-много гласове в периода 27.04 – 04.05.2017 г., ще бъде обявен за „Любимец на публиката“. Той ще има възможност да представи свое изпълнение на сцената на големия благотворителен концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май от 20,00 ч. в зала „Арена Армеец“. Останалите три клуба, излъчени от професионалното жури, ще имат възможност също да се включат в концерта, като по време на фолклорните изпълнения танцуват в пространството, обособено около сцената. При гласуването не е необходима регистрация, а е нужно само потребителите да се съгласят с общите условия, след което да изберат своя фаворит. Всеки може да гласува само веднъж, като името на победителя ще стане ясно на 5 май.

„Плевенчани имаме възможност да покажем, че сме единни и апелът ми към всички тях е да подкрепят „Северняците“. Нека загърбим различията и да се обединим в името на Плевен“, призова Джейлян Демирев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: