Плевен сред най-активните в инициативата Ден без асансьори

28.04.2017 9:25

България отбеляза Европейската инициатива Ден без асансьори, която се проведе за трета поредна година вчера в повече от 30 града в цялата страна. Най-активни бяха участниците в София, Пловдив, Бургас, Поморие, Велико Търново, Монтана, Плевен и Стара Загора. Инициативата в България се координира от Сдружение „BG Бъди активен“.
Ден без асансьори (No Elevators Day) е част от дългосрочната кампания NowWeMOVE – най-голямата европейска инициатива, насочена към промотиране на активния начин на живот.
В България кампанията се организира от 2012 г. и има три основни цели: да повиши информираността относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност. През последните години кампанията успешно въвлича частния и публичния сектор в европейски и национален мащаб.
Всички активности през този ден са доброволни и винаги се вземат предвид изискванията за достъп на хората със затруднения в придвижването.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: