Школото в Бохот сред десетте финалисти, избрани за реализиране на проект „Едно училище за всички”

27.04.2017 8:22

ОУ „Антон Страшимиров” с. Бохот, общ. Плевен, обл. Плевен, след проведен конкурс в три етапа, е сред десетте финалисти, които Център за приобщаващо образование (ЦПО) избра за реализиране на проект „Едно училище за всички”, финансиран от Фондация „Америка за България”.

Програмата „Едно училище за всички”, реализирана в периода 2014 г. – 2016 г., ЦПО създаде български Модел за организиране на училищните процеси за изграждане на приобщаваща училищна среда.

През втората фаза на Програма „Едно училище за всички”, която ще се реализира в периода (2016 – 2019 г.) ще се фокусира върху прилагане и усъвършенстване на Модела за организиране на училищните процеси за изграждане на приобщаваща училищна среда с повече училища-партньори и с по-широк географски обхват. С помощта на първите пилотни и още нови десет училища-партньори, ще се работи три учебни години за подобряване и адаптиране модела, така че той да отговаря по още по-добър начин на училищната действителност.

Предстои първа, национална среща за пилотно обучение на екипите от избраните училища във фаза две на проекта и пилотните училища от първа фаза, където ще бъдат представени училищата, тяхната досегашна работа и ще се презентира Програмата и плана за съвместна работа, обучение и въвеждане в Методологията, която ще бъде използвана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: