Съдът наложи арест на четирима от рекетьорската група в Плевен

27.04.2017 13:42

В сряда Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Камен Балбузанов, Ивайло Бировски, Валентин Георгиев и Илиан Михайлов, обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за рекет в Плевен и региона, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България. На петия обвиняем по делото – Иван Стойчев, съдът наложи „Парична гаранция“ в размер на 5000 лв., отчитайки чистото му съдебно минало.
Специализираният наказателен съд прие аргументите на прокуратурата за налагане на най-строгата мярка за неотклонение на Балбузанов, Бировски, Георгиев и Михайлов, основавайки се на представените доказателства за наличие на организирана престъпна група, както и на опасността всеки от тях да се укрие или да извърши ново престъпление. И четиримата обвинени са многократно осъждани.
Специализирана прокуратура призовава всички граждани на Плевен, региона или и на други селища в страната, пострадали от действията на престъпната група, да потърсят съдействието ни на телефон 02 948 81 97 или на електронна поща: [email protected]. За съдействие могат да се обръщат и към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на телефон 02 982 80 82 и мейл [email protected] Анонимността и сигурността им ще бъде гарантирана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: