Два клуба от СУ „Георги Бенковски“ – Плевен приключиха успешно дейностите по проект „Твоят час“

27.04.2017 11:42

Два клуба от Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен приключиха успешно дейностите по проект „Твоят час“. Клубовете са по кросфит и йога с ръководител Десислава Лачовска и джу-джицу и самоотбрана с ръководител Маргарит Попов. Целта на проекта „Твоят час“ е развитие на уменията за учене, компетентностите, творческите и спортните способности на учениците в тематични области, които са извън включените в задължителната училищна подготовка.


Клубът по кросфит и йога с ръководител Десислава Лачовска приключи дейността си с представителни изяви на 17 април в парк „Кайлъка“, на 18 април в ОУ „Лазар Станев“ и на 21 април в Скобелев парк. По време на събитията гостите бяха запознати с упражнения от набиращия огромна популярност у нас кросфит, като целта на демонстрациите бе популяризирането му сред подрастващите.


В четири дни – на 12, 17, 18 и 21 април се проведоха публичните изяви на клуба по джу-джицу и самоотбрана с ръководител Маргарит Попов. На тях зрителите станаха свидетели на различни техники от джу-джицу – бойно изкуство, което учи както на самозащита, така и на търпение.


Проявите на двата клуба уважиха председателят на Управителния съвет на КБИ „Петромакс“ Русалин Русалинов, директорът на СУ „Георги Бенковски“ Пламен Георгиев и помощник-директорът по спортна подготовка Алексей Крумов, президентът на Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен Даниел Цаков, родители.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: