Граждански умения и европейски уроци усвояват младежите в Левски с помощта на МИКЦ „Барометър”

27.04.2017 11:21

Продължават инициативите на Младежки информационно-консултантски център „Барометър”- Плевен  на територията на град Левски.

С анкетиране и интервюиране на ученици и младежи от  град Левски стартират дейностите  информират  Силвия Йорданова младежки работник за Община Левски и Елена Асенова младежки лидер от СУ „Крум Попов“.

Целта е да се видят  какви са основните проблеми, пред който са изправени младите хора, какви са  приоритетните им потребности, чрез който може да се повиши качеството на живот и да  се подобри реалната перспектива за тяхното бъдещо личностно и професионално реализиране.

Проведени са  две обучения . За учениците от СУ „Крум Попов“ – гр. Левски  с експерта Ива Мусова от МИКЦ „Барометър“ на тема „Граждански умения“ и с млади родители до 29 години по въпроси с отглеждането на малки деца на възраст до 4 години.

Предстои информационна среща  „Европейски уроци“ в ДГ „Локомотив“ гр. Левски с две фокус – групи на теми определени от учениците и младежите от  гр. Левски. Две дискусии по метода „Световно кафене“ и информационна кампания за 9 май – Ден на Европа са следващите инициативи .

Снимки: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: