Мнението на учениците от плевенската Езикова се чу в Брюксел (галерия)

25.04.2017 7:41
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

На 30 и 31 март ученически екип в състав: Асена Полякова, Сицилия Тошева и Борислава Личева от XI клас на ПГПЧЕ – Плевен с ръководител Грета Димова – заместник-директор и учител по английски език представляваха България в Брюксел на организираната от Европейския икономически и стопански комитет проява „Твоята Европа, твоето мнение!”. Делегацията ни по време на събитието беше придружавана от г-н Димитър Манолов – член на ЕИСК, отговарящ за комуникативната политика на комитета за България в Брюксел и председател на КТ „Подкрепа”.


На този международен форум взеха участие 100 ученици и 39 учители от 28 държави – членки на ЕС, и 5 държави – кандидат-членки. Събитието беше официално открито от г-н Гонзалу Лобу Шавие – заместник-председател на ЕИСК, който във встъпителната си реч отбеляза, че общуването с младите хора, възможността да се черпи от техните свежи идеи за бъдещето на Европа, е от най-голямо значение за европейската институция, чиято цел от създаването ѝ през 1957 г. е да даде възможност на организираното гражданско общество на Европа да изразява позицията си.
В редица уъркшопове, младежите имаха възможност да дебатират, да предлагат идеи и да разискват важни и актуални, по тяхно мнение, проблеми за бъдещето на Европа. На пленарна сесия те представиха своите предложения, отговаряха на въпроси, обясняваха и защитаваха концепциите си, след което гласуваха за най-важните три от тях. Най-много гласове получиха следните предложения: да се намали разхищението на храна с цел да се помогне на бедстващите хора; борба с национализма чрез интерактивно образование и международно съгласувана в исторически план учебна програма; нарастване на политическия интерес към Европа чрез повишаване потенциала на социалните медии и образование, атрактивно съдържание и отбелязване Деня на Европа едновременно във всички училища.
Европейският комитет изрази решимостта си да продължи да се консултира с младите хора в полза на изграждането на Европа и да използва резултатите от този диалог в работата на своите членове, а впоследствие да ги предостави и на други европейски институции. Отличените препоръки от изданието на проявата „Твоята Европа, твоето мнение!“ за 2017 г. вече са предадени на Европейската комисия.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: