РИОСВ – Плевен проведе инициативи за Деня на Земята

24.04.2017 11:05

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен, Басейнова дирекция – Плевен и Регионална лаборатория – Плевен, проведоха инициатива за Деня на Земята 22 април . Мотото на тазгодишната кампания е „Повишаване на знанията за oколната среда и климата“, информират от Пресцентъра на плевенската екоинспекция.

Беседа за опазване на oколната среда и климата се проведе в ОУ „Васил Левски“-Плевен. На учениците от първи клас бе прожектирано филмчето „Ози Озон”, предоставено от МОСВ.

Експертите гостуваха и на малчуганите в ДГ „Чучулига“, гр. Плевен . Децата участваха активно в беседата за околната среда и промяна на климата. Бяха им предоставени материали за оцветяване, от които направиха изложба в детската градина.

На 21 април бе проведен  Национален семинар, посветен на Деня на Земята, организиран от община Долна Митрополия, РУО -Плевен, Физическия факултет катедра „Астрономия“ в  Софийски университет, в партньорство с РИОСВ-Плевен, БДДР-Плевен, Регионален исторически музей-Плевен и Съюза на физиците-клон Плевен.

Световният ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята – 22 април започва глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г.

Снимки: РИОСВ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: