Плевенчанка триумфира в два кръга от Европейския шампионат по мотоциклетизъм в Румъния

24.04.2017 17:33

На пистата „Мото парк Румъния” се проведоха третият и четвъртият кръг на BMU European road racing championship 2017 . Отличното представяне на родните пилоти от началото на сезона продължи и в северната ни съседка, където общо шест първи места спечелиха нашите състезатели в отделните дисциплини от двата кръга, съобщиха от Българската федерация по мотоциклетизъм.

Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля) в клас SP 125сс. триумфира като победител и в двете състезания, а в клас Formula 600 Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Кавазаки) беше над всички в 3-ия кръг и се качи на първото място за награждаване. Много силно каране в неделния ден направи Калоян Ангелов (Мото клуб Боляри, Хонда), който ликува с успеха във Formula 1000, а жестока битка за победата стана при SuperSport 600, където и двата кръга първите трима финишираха в една десета от секундата.

В събота Пламен Петров (Троян мото клуб) пресече финала първи, а след него останаха ) Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда) и Костас Кацуранис (Гърция). Във втория ден отново битката за победата беше изключителна. Александър Георгиев изпревари с 0.05 секунди Пламен Петров, а трети на 0.09 след него финишира румънската надежда за триумф Йонел Паскота. При Superbike 1000 от от българите Димитър Митов (БМВ, Мото клуб Боляри) се нареди 3-ти и в двата кръга.

Следващото състезание от календара ще бъде в Долна Митрополия, Плевен на 29 и 30 април . Успоредно с надпреварата на пистата, зрителите ще станат свидетели и на 1-и кръг на Европейския шампионат по СуперМото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: