Над 200 участници се включиха в 14-ия Преглед на художествената самодейност в Пордим

24.04.2017 12:02

На 21 април за 14-и за пореден път Община Пордим проведе Преглед на художествената самодейност. Площадът на града в ранния следобед се изпълни с пъстрите шевици от костюмите на пристигащите за участие самодейни колективи. Общинският преглед на художествената самодейност се организира от Община Пордим. Музика и песни огласиха салона на НЧ „Иван Радоев“ Пордим, ритми на красивите народни танци стоплиха сърцата на хората дошли да се насладят на българското народно творчество.
Над 200 самодейци от 8 населени места на територията на общината взеха участие в празника и доказаха, че песен синор няма, че когато искаш можеш, и че читалищата на община Пордим, не само пазят, но и показват красотата на народния фолклор.


Приветствие към всички участници и гости на празника поднесе Детелин Василев – кмет на Община Пордим. В края на пищния празник той връчи плакети и грамоти за участие , осигурени от общината на всяко едно от читалищата. Още веднъж в този ден се убедихме, че в община Пордим има по много и от всичко – прекрасни самодейци и добри организатори, които направиха незабравим за публиката този общински празник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: