ДГ „Зора”-Червен бряг се включи в областната инициатива „Всички заедно можем повече”

23.04.2017 10:33

Детска градина ,,Зора” – гр.Червен бряг за поредна година се включи в Областната инициатива ,,Всички заедно можем повече”. Участваха децата от групите към  Проект   „Усмивки, мечти, надежди – комплексен подход за качествено обучение в детска градина „Зора” град Червен бряг”.

Това беше  нашият Ден на отворените врати и точно в 10,30 ч. вратите на  всяка една от четирите сгради се отвориха, за да приемат гости. Навсякъде се проведоха различни дейности, в които взеха участие  деца, учители, родители, журналисти, разказват от детското заведение в Червен бряг.

В основна сграда  се проведоха занимателни спортни игри и състезания под наслов,,Спорт и здраве”. Деца и родители се съревноваваха не на шега в игрите и със сигурност много от родителите освен, че се посмяха и забавляваха заедно с децата си, те си припомниха и собственото си детство. Награди имаше за всички,защото е по-важно участието, отколкото победата.

Отново в основна сграда се проведоха игри за  спазване на безопасност на движение по пътищата – ,,Регулировчик”. Тук децата показаха своите знания за превозните средства, за пътните знаци, за това кое е правилно и кое-не. А техните отговори бяха оценявани от специално жури в състав родители, представител на КАТ, учител от начално училище, представител на Община Червен бряг. Журито даде обективни оценки и се оказа, че децата са подготвени да се придвижват безопасно по уличното платно.

В сграда №2,врати отвори,,Скрабу(о)тилница”. В нея се творяха различни красоти от хартия-цветни картонени кутийки с невероятна украса и също така не по-малко красиви картички, изготвени с участието на родителите.  Ембосинг машината също се оказа незаменим помощник при оформянето на релефа и децата с удоволствие работиха с нея.

,,Хайде на хорото”-това пък беше призива на децата от  сграда №3 за връщане назад към българските традиции и народни танци. И се изви кръшно хоро,засвири  ситна ръченица. Малки и големи танцуваха под звуците на народната музика така,както са танцували нашите баби и дядовци преди много години.

Децата от с.Горник се включиха с ,,Карнавал на приказките”. Тук видяхме  герои,сякаш току-що излезли от приказките: Червената шапчица, котарака в чизми, козата с козлетата, принца и Пепеляшка и още и още приказни герои. Те направиха своя парад  пред публиката и изиграха драматизация по приказката,,Дядо и ряпа”.

Така в игри и забави неусетно изтече деня и за пореден път доказахме,че всички заедно, наистина можем повече!

Снимки и информация: ДГ „Зора” – Червен бряг

#тагове:

НАЙ-НОВИ: