Ученици от две плевенски гимназии в акция срещу неправилно паркираните автомобили

21.04.2017 13:46

Ученици от ПГ по туризъм ,,Ал.Константинов“ и ПГ по транспорт ,,Проф. Цв. Лазаров“ в гр. Плевен  за поредна година проведоха акция за поставяне на символи на неправилно паркирани автомобили. Учениците и техните преподаватели – Зорница Борисова и Галина Кирилова, съсредоточиха  вниманието си в района на ул. „ Васил Априлов“ до площад  „Македония“ и от ул.“ Иван Вазов“ до ул. „Панайот Волов“ в град Плевен.

За по-малко от час учениците успяха да поставят почти 100 символа на неправилно паркирали автомобили, което показва за съжаление, че броят на нарушителите продължава да е голям. Освен да поставят стикерите с черното паяче, учениците обясняваха на шофьорите и целта на акцията, а именно да се освободят тротоарите за майките с колички, за възрастните хора, за инвалидите, за децата.  Учениците останаха доволни от факта, че срещнаха разбиране от страна на шофьори, които бяха паркирали неправилно и които обещаха да бъдат по-съвестни и отговорни за в бъдеще. Също така споделиха, че се радват че има млади, съвестни  и отговорни подрастващи и пожелаха успех на акцията.

Младежите искрено се надяват да са успели чрез тази своя инициатива да накарат поне тези шофьори, които са намерили символа на паячето на предното си стъкло  да се замислят над своята постъпка и следващият път да паркират правилно.

Съвместно с учениците при провеждане на акцията участваха и експерти от Общината.

Снимки: личен архив

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: