Община Кнежа с одобрен проект за изграждане на канализационна мрежа за над 400 000 лева

21.04.2017 17:04

Преди почти година Община Кнежа изготви и депозира за финансиране в Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ проект за изграждане на канализация на ул. „Назъм Хикмет“ в Кнежа. Днес кметът Илийчо Лачовски съобщи, че проектът вече е одобрен и е на стойност 406 512,86 лв., които ще се осигурят от МОСВ, чрез ПУДООС за изграждане на 802 метра новоизградени (удължени) главни колектори по ул. „Назъм Хикмет“.

Към настоящия момент е реализиран първи етап от проекта за цялостно изграждане на канализационната мрежа в град Кнежа. Той засяга централната част на града. Изграден е и главен колектор II, който ще поеме отпадните води от цялата втора отводнителна зона, в която попада и улица „Назъм Хикмет”. Кварталът, в който е разположена ул. „Назъм Хикмет” е с частично изградени канализационни колектори, които заустват в главен колектор II. Изграждането на колектор по ул. „Назъм Хикмет” ще даде възможност за канализирането, отводняването и подобряване на социално-битовите условия на живущите в района.

Реализацията на този проект ще доведе до повишаване на обхвата на услугите по отвеждане на битови отпадъчни води на територията на град Кнежа и повишаване на процента от населението, което ползва подобрено качество на водоснабдителните услуги на територията на град Кнежа. С изпълнението на проекта ще се увеличи обхвата на пречистването на отпадъчни води, в съответствие с изискванията на Директива 91/271/ЕС.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: