Русенският университет и ПГМЕТ – Плевен организират състезание по езикова култура

19.04.2017 8:21

Русенският университет „Ангел Кънчев” и ПГ по механоелектротехника – Плевен организират състезание по Български език, което ще се проведе на 21.04.2017 г. /петък/ от 13.00 часа в ПГМЕТ – Плевен.
Форматът на състезанието е тест по езикова култура, който ще се решава в рамките на един астрономически час. Резултатът от теста се приравнява на оценка от предварителен кандидатстудентски изпит.
Въз основа на получената оценка може да кандидатства на общо основание или като се сключи договор за предварително класиране и записване в Русенския университет „Ангел Кънчев”.
Подписаният договор гарантира запазване на мястото за държавна поръчка в редовна форма на обучение само в една от изброените по-долу специалности.
За целта в срок до 28.06.2017 г. е необходимо да се представи оригиналът на дипломата за завършено средно образование на кандидата в сектор Прием на нови студенти на Русенския университет и да внесат необходимите такси. Приетите студенти се записват по установения ред и не участват в следващи класирания.
За предварително класиране и записване са обявени 50% от утвърдените бройки за плановите места по държавна поръчка в редовна форма на обучение за следните специалности:


За специалностите Промишлен дизайн, Право, Кинезитерапия, Ерготерапия, Медицинска сестра и Акушерка полагането на кандидатстудентски изпит е задължително, а за специалност Европеистика и глобалистика е необходима и оценка за чужд език.
В списъка на предложените специалностите е възможно да настъпят промени.
Подробна информация може да се получи на следния адрес:
гр. Русе 7017, ул. Студентска № 8, корпус 1, ет.2, каб. 322.3, сектор Прием на нови студенти,
тел. (082) 888-247 и (082) 841-624,
e-mail:[email protected],
https://www.uni-ruse.bg/,
https://online.uni-ruse.bg

УЧАСТИЕТО В СЪСТЕЗАНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

Желаещите да се явят на теста, могат да се запишат с три имена, ЕГН, училище и клас на място в ПГМЕТ – Плевен от 08.00 до 16.00 часа или чрез електронната поща [email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: