70-годишна пострада при катастрофа в Стежерово

18.04.2017 12:25

На 15 април около 16:25 часа лек автомобил „Дачия Логан“, собственост и управляван от 77-годишен от град Свищов, движещ се от село Българене към град Свищов, при навлизане в с. Стежерово е напуснал пътното платно. Преобърнал се е вдясно по посоката на движение, съобщават от пресцентъра на ПДМВР-Плевен.

Вследствие на ПТП е пострадала возещата се на предната дясна седалка – 70-годишна от Свищов. Получила е фрактура на двете раменни стави и охлузвания на краката. Транспортирана е от екип на ЦСМП гр. Белене до ЦСМП гр. Плевен и е настанена в отделението по ортопедия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“- гр. Плевен без опасност за живота. Водачът е прегледан в ЦСМП-Левски и е освободен за домашно лечение с натъртвания в гърдите, без опасност за живота. По първоначална информация причина за ПТП е движение с несъобразена скорост. Водачът е изпробван за алкохол с алкотест „Дрегер 7510“, който е отчел отрицателен резултат. Взета е и кръвна проба за лабораторно изследване.

Съдействие са оказали и служители от РДПБЗН – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: