Служители на банков клон в Плевен осуетили ало-измама за 30 000 евро

13.04.2017 12:04

68-година жена от Ботевград е станала жертва на две телефонни измами със сумата от 4 000 евро и 2 300 лева, информират от ОДМВР – София. Благодарение на съобразителността на банкови служители в Плевен е осуетен опитът й да изтегли още една крупна сума.

На 11 април 68-година жена от Ботевград заявила в полицията, че на мобилния ѝ телефон е позвънил непознат, представил се за служител на МВР, който ѝ съобщил, че е следена от група, занимаваща се с източване на лични данни от банки, затова е необходимо да съдейства активно за залавянето им. Мнимият полицай изискал от жената да продиктува всичките са банкови сметки, наличните в тях авоари, както и номерата на мобилните си телефони. След като предала исканата информация, жената била инструктирана да събере всичките си налични пари и златни накити и да ги изхвърли през балкона, което тя и направила, изхвърляйки сумата от 2 300 лева и около 30 грама златни бижута. Последвало поредно обаждане, вследствие на което пострадалата изтеглила от банков клон в Ботевград сумата от 4 000 евро, които пък оставила в кошче за отпадъци. След още едно обаждане тя потеглила с такси за гр. Плевен, където в банков клон заявила, че иска да изтегли сумата от 30 000 евро.

Банковите служители обаче бързо съобразили, че най-вероятно се касае за измама, сигнализирали в полицията и така не позволили изтеглянето на крупната сума и попадането й в ръцете на злосторниците. По случая в РУ – Ботевград е образувано досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: