Днес в МУ-Плевен се провежда предварителният изпит по биология за специалностите „Медицина“ и „Фармация“

09.04.2017 12:48

Днес точно в 9.00 ч стартира предварителният изпит по биология за двете магистърски програми на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – „Медицина“ и „Фармация“.  Своите места в учебните зали на висшето училище заеха 622 кандидат-студенти. В зала „Асклепий“ те бяха приветствани от заместник-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова в присъствието на председателя на комисията за проверка и оценка на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на техническата комисия Виржиния Лазарова и родители на кандидатите. Всички те станаха свидетели на изтеглянето на варианта на изпита по биология на произволен принцип от кандидат в залата – вариант №16 изтегли Соня Милкова. Продължителността на конкурса по биология е 4 часа.

Вчера в МУ-Плевен 107 кандидат-студентите се явиха на теста по биология за деветте бакалавърски специалности, в това число и новата „Медицинска козметика“. Те вече могат да проверяват резултатите си електронно на сайта на университета.

Вторият предварителен изпит по химия за „Медицина“ и „Фармация“ е на 23 април 2017 г. От 20 до 30 юни ще се подават кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия по три начина – на място, онлайн и в кандидатстудентските бюра в цялата страна. Редовните изпитни дати за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ са на 5 юли по биология и на 12 юли по химия, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли.

От тази година се разширяват възможностите на зрелостниците при кандидатстване за бакалавърските специалности – освен с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, те вече могат да кандидатстват и с матура по друг предмет. Има промени и в балообразуването, което става чрез коефициенти, а новата информация е публикувана в Справочника на кандидат-студента на сайта на МУ-Плевен. За „Медицина“ и „Фармация“ се полагат конкурсни изпити по биология и химия, отново с участие в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии – предварителна и редовна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: