1700 фиданки засадиха в землището на Кнежа

06.04.2017 11:02

В периода от 24 до 29 март в землището на гр. Кнежа се проведе планирано залесяване по инициатива на ръководството на Общината. Засадени бяха 1700 бр. фиданки Пауловния на площ от 27 дка. Теренът се намира в района над „Малката чешма” извън регулацията на града.

Пауловнията е медоносно и бързорастящо дърво. Сред полезните му стопански качества са устойчивата дървесина, едрите цветове и добрата приспособимост към повечето типове почви. Листата на този дървесен вид също са много ценни, размерите им достигат до 75 см. в диаметър и са най-добрите „фабрики” за кислород.
Подборът на място за залесяване е съобразен с дообогатяването на зелените площи, а изборът на фиданките е подходящ за климатичните условия, почвените характеристики, естествената растителност и биоразнообразие в района. Целта е постепенно да създадем и възстановим ландшафта и зелената система в населените места на нашата община.

Полагаме всички необходими грижи за поддръжката на новозасадените фиданки и призоваваме всички граждани за съдействие в опазването им.

Снимки и информация: Община Кнежа, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: