Съдят двама, теглили пари от чужда дебитна карта в Плевен

06.04.2017 12:25

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, неправомерно теглили пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Евгени М. и Борислав Б. е за това, че на 14.04.2016г. в гр.Плевен, в съучастие като извършители, при условията на продължавано престъпление, използвали платежен инструмент – дебитна карта и данни от същия – ПИН-код на същия платежен инструмент, без съгласие на нейния титуляр  като на шест пъти изтеглили общо сумата от 2990 лева престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.20, вр.  чл.26, от НК, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

На 14.04.2016г. пострадалият отишъл с автомобила си до бензиностанция, където заредил гориво. След като платил, отишъл при автомобила си, като оставил портмонето си върху тавана му. В портмонето се намирали ключ за л.а. „БМВ“, личната му карта, свидетелството му за управление на МПС и контролния талон към него, разрешение за носене на ловно оръжие, членска карта на „НЛРС“ и билет за лов, парична сума около 200 лева и два броя дебитни карти. Малко след това се качил в автомобила и потеглил като забравил портмонето върху тавана, което паднало на пътя. Известно време след това по същата улица преминали с автомобил двамата обвиняеми, забелязали падналото на пътя портмоне, спрели и го взели. След като разгледали съдържанието забелязали, че на една от дебитните карти е изписан ПИН-код и решили да изтеглят пари с нея.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: