Жители на Плевенско дадоха един месец срок за ремонт на проблемен участък или блокират пътя София – Русе

04.04.2017 11:59

Както писахме, граждански протест заради окаяното състояние на пътя, който минава през три села – Изгрев, Трънчовица и Бацова махала в посока град Никопол, събра рано сутринта днес възмутените жители. Кметът на община Левски Любка Александрова, кметът на Трънчовица Блажо Николов, кметът на Изгрев Николай Русанов, кметът на Бацова махала Асен Стоянов, всички протестиращи заявиха категорично пред медиите, че пътят се нуждае от основен ремонт и е срамно и безотговорно държавата да си затваря очите толкова години пред проблема на хората, съвестни данакоплатци, решили да останат в родните си места.
Дупките, кръпките и очевадно безхаберие за състоянието на пътя от третокласната пътна мрежа са ужасяващо преживяване за всички в околните села и преминаващите по републикански път ІІІ-304, І-3. Негодуванието на хората ескалира поради факта, че те за четвърти път затварят пътя, за да им се обърне внимание от държавата , но резултат до момента няма. Още от 2012 г. за ремонт на пътя има изработен проект за основен ремонт. Тогава необходимата сума за ремонта на малко повече от 11 км пътен участък е била 4 млн. лв. Пътният участък е много натоварен от тежкотоварни камиони над 15 т., които пътуват към регионалното депо и към ферибота в Никопол. Особено тежко става по време на жътвената кампания, но и за непрофесионално око е очевидно, че дупките, кръпките и буйните храсти около него са предпоставка за разбити автомобили, ПТП и плащане на жестока цена в опита да се работи нормално.
Днес беше подписана протестна декларация, която чрез областен управител на област Плевен трябва да стигне до Министерски съвет. В протестната си декларация хората категорично заявяват, че ще блокират пътя София – Русе, ако от пътната агенция в рамките на месец не предприемат конкретни действия за ремонт на трасето.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: