Родители дойдоха днес за сесията на Общинския съвет /снимки/

30.03.2017 9:18

Родители дойдоха днес още преди началото на редовното заседание на Общински съвет – Плевен.

Повод за събирането им са две точки от дневния ред на днешната сесия – анализ на училищната мрежа на територията на община Плевен и мерките за нейното преструктуриране, и предложението за откриване на ново основно училище в Плевен с името „Васил Иванов Кунчев – Левски”.

Ще припомним, че съгласно влезлия в сила Закон за предучилищното и училищното образование /ЗПУО/ трябва да се предприемат действия Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици /ПГПЧЕ/ да бъде приведена в съответствие с изискванията на чл. 38 от Закона. В него се посочва, че според степента на образование в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен трябва да се обучават само ученици от 8 до 12 клас. Съгласно чл.38, ал.1, т.2 от ЗПУО учениците от 1 до 7 клас на ПГПЧЕ трябва да се обучават в отделно училище, което налага откриването и на новото учебно заведение.

Предложението е то да носи името Основно училище „Васил Иванов Кунчев – Левски”. Обучението в него ще се осъществява при целодневна организация на учебния ден. Финансовото осигуряване на новосъздаденото основно училище ще бъде на база брой ученици 1- 7 клас, отделени от ПГПЧЕ, по единни разходни стандарти и предоставени добавки за съответния брой ученици. Осигурените средства са в размер на 972302 лв., се посочва в предложението.

Очаквайте подробности!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: