В РИК – Плевен постъпи сигнал за представител на партия, давал указания как да се гласува в Буковлък

26.03.2017 11:52

В РИК – Плевен е постъпил сигнал от Екатерина Каменщик, регистрирана като наблюдател на Асоциация „Прозрачност без граници”, в който се твърди че в секция №206 в с.Буковлък, на територията на ОУ „Св.Климент Охридски” , един от регистрираните представители на политическа партия, придружава избирателите и влиза заедно с тях в тъмната стаичка, дава им указания да гласуват за конкретна политическа сила и упражнява надзор при гласуването. Със сигнала се прави искане за извършване на незабавна проверка на обстоятелствата, даване на допълнителни указания на СИК за отстраняване на нарушението и периодичен контрол за изпълнението им през целия изборен ден.
След като се запозна с изнесените факти и обстоятелства в подадения сигнал, проверка на място от представители на РИК-Плевен и по данни на Председателя на СИК №152400206 Алексей Христов Цветанов, се установи, че твърденията в сигнала не отговарят на действителното положение в СИК №152400206. В посочената избирателна секция изборният ден протича нормално и без вмешателства от страна на представители на политически партии. Отделно от горното в сигнала не се съдържат данни за политическата партия, чиито представител, придружава избиратели в тъмната стая, въпреки изискването за отличителни знаци на представителите на политичестата партия и тяхното качество и документ, удостоверяващ това
Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.17 от ИК, Районна избирателна комисия – Плевен отхвърля като неоснователен подадения сигнал от Екатерина Каменщик , наблюдател на Асоциация „Прозрачност без граници”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: