Училищният вестник на СУ „Иван Вазов” отличен в престижен конкурс

24.03.2017 13:44

Училищният вестник „В@з Буки Веди“ на СУ „Иван Вазов” е отличен с първо място в Петия национален конкурс за ученическа журналистика „Григор Попов“, организиран от Центъра за ученическо научно и техническо творчество – Разград и част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017г. Предварително обявените критериите, по които журито трябваше да класира творбите, включваха умения за откриване и отразяване на новини, за употреба на специфични журналистически средства в съответния публицистичен жанр, селекция на събитията при създаване на конкретния текст, единство между композиционно оформление и съдържание на творбата, съответстващо на жанра.
Съобразявайки се с всичко това, редакционният екип на вестника участва в надпреварата с последните два броя – 26 и 27, издадени през настоящата учебна година. Състезавахме се в раздел „Вестници, издавани на хартиен носител“, информират от СУ „Иван Вазов”. По официално получена от организаторите информация компетентното жури е класирало вестникa на първо място. Заслугата за тази награда е на всички млади журналисти – Мерилин Писина – 11з, Магдалена Минкова и Преслава Кръстева – 11б, Иван Жунтовски и Йоана Кирилова – 10м, Камелия Григорова, Виолета Антонова и Милена Конова – 9б, Християна Тасева и Илейн Иванова – 8з, Миглена Бурова и Виктория Енева – 8б.
Предстои официалното награждаване на всички колективни и индивидуални първенци на 31 март в Разград. Представители на екипа ще присъстват на церемонията.
Припомняме, че тази награда е четвърта за нашия вестник, добавят от СУ „Иван Вазов”. През 2013 година бяхме трети в Шестия национален конкурс „Стоян Михайловски“, а през 2014 – първи в същата надпревара. През 2016-а станахме отново първи в Четвъртия национален журналистически конкурс „Григор Попов“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: