С поредица инициативи ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен чества 45-годишнината си

24.03.2017 14:56

С поредица инициативи ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен ще отбележи своята 45-годишнина, съобщиха от школото. Съвместен проект с Регионалния исторически музей – Плевен „На екскурзия в родния град“ ще е част от празничната програма на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Учениците ще се отправят към забележителностите на Плевен в пет лъча. Отборите по ръководство на учители и с подкрепата на Направление „Връзки с медиите и музейни образователни програми“ от РИМ – Плевен ще разгледат исторически и културни забележителности в родния град и ще съберат информация за емблематични сгради, видни личности и открояващи се постижения на плевенчани. „Пътешествието“ ще завърши с интерактивна викторина, реализирана в облачната система на училището. Организацията и методическото ръководство е на Стела Евстатиева – старши учител по история и география.
Празнична е атмосферата в училището през целия месец март. С много старание учениците подредиха изложба във фоайетата на училището, посветена на Патронния празник под надслов „Берон – наш пример, наше вдъхновение“. Рисунките са дело на ученици от прогимназиален етап под ръковоството на Любимка Петкова – старши учител по изобразително изкуство.
Шестокласниците използваха знанията за разгъвките на обемни фигури, получени в часовете по математика, и изградиха свой „Геометричен град“. Проявиха творчество, въображение и сръчност. Проектът е разработен под ръководството на г-жа Таня Цветанова.


Във всички паралелки отново говориха за Патрона, за неговия живот, за високохуманното му дело и житейска философия. В часовете по музика звучеше маршът на училището, написан преди години от преподавателите Николина Ташева и Митко Димитров.
В навечерието на празника бивши и настоящи педагози и служители ще се съберат на Тържествен педагогически съвет с единствена точка в дневния ред – „За нашето училище с любов“. Ще си спомним за миналото, ще споделим постиженията си, ще покажем, че традициите, които са в училището, са запазени и с увереност работим за бъдещето.
Тържественият концерт на възпитаниците на училището по повод 45 годишнината на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен ще се проведе на 31 март от 10 часа в салона на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: