Съдят 30-годишен мъж от Асеновци, заживял на съпружески начала с непълнолетно момиче

24.03.2017 10:54

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж, заживял на съпружески начала с непълнолетно момиче. За това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Тодор М. е за това, че на неустановен ден на месец декември 2015 г. в частен дом, в с. Асеновци, като пълнолетно лице без да е сключил брак заживял съпружески с лице от женски пол, което не е навършило 16-годишна възраст – момиче на 15 години – престъпление по чл.191 ал.І от НК.

През 2014 г. непълнолетното момиче и обвиняемия се запознали,  харесали си  и през лятото на 2015г. връзката им прераснала в интимна. Отношенията им се задълбочили и след известно време момичето  забременяло, а  двамата живеели в дома на родителите но момичето. На 12.05.2016 г. непълнолетното момиче родило. 30-годишният и момичето нямали сключен граждански брак по законно-установения ред, поради непълнолетието и брачната недееспособност на девойката.

След раждането на бебето непълнолетното момиче подало молба до отдел „Социално подпомагане“ гр.Левски за изплащане обезщетение за майчинство. Извършена проверка от социален работник в отдел „Закрила на детето“ гр.Левски  установила, че майката  е непълнолетна и живее на семейни начала с обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: