Мартин Митев за случая с „паяка“ и общинския съветник: Не съм началник на съветниците

21.03.2017 10:58

„Аз не съм началник на общинските съветници, а един от тях. Началници на съветниците са тези, които са ги изпратили в местния парламент“. Това заяви председателят на Общинския съвет Мартин Митев във връзка с огласения на вчерашния брифинг в Общината случай за неправилно паркирал общински съветник, който не заплатил глобата си, вдигнал скандал и си тръгнал с колата в момента на преустановяване на репатрирането. Безкрайно ми е неприятно и ще сезирам председателя на Общински съвет – Плевен по въпроса, тъй като аз не съм началник на общинските съветници, коментира тогава кметът Георг Спартански.


В никакъв случай и никога не съм приемал да играя ролята на началник на общинските съветници, няма и да го направя, категоричен бе Митев. Той посочи, че от един изолиран инцидент се хвърля петно върху целия Общински съвет, като институция. „Осъждам подобно поведение. Не съм запознат с инцидента и до момента не зная за кой колега става въпрос, но ако той действително е нарушил Наредба 3 или Закона за движение по пътищата, е следвало да бъде санкциониран по съответния ред“, отбеляза председателят на ОбС – Плевен. Колкото до това дали старейшината се е държал непристойно, Митев подчерта, че това е въпрос на възпитание и морал.

Той риторично попита защо, ако за една седмица са репартирани 38 автомобила, не се е чуло за останалите 37 и подчерта, че случаят вероятно се използва за очерняне в рамките на предизборната кампания. Той призова въпросния нарушител да има доблестта да излезе пред избирателите и да се извини. Защото не е редно нито кметът, нито аз да огласяваме имена и да сочим някого с пръст. Ако този човек е осъзнал, че е нарушил някакви правила, би следвало да застане с името си и да се извини“, каза още Мартин Митев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: