ДГ „Снежанка“ – Плевен бе домакин на Областна конференция по предучилищно образование

17.03.2017 13:33

Вчера в ДГ „Снежанка“ Плевен, се проведе Областна конференция по предучилищно образование „ДЕТСКАТА ГРАДИНА – ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА ДЕЦАТА“. За настроение деца поздравиха гостите с танц и химна на детската градина. Екип от ДГ „Снежанка“ /музикален учител Румяна Дреновска, учител Ирина Борисова и ресурсен учител Десислава Пенчев/ представиха дигитална практика на тема „Училище за емоции“, чиято цел бе развитието на основни умения за работа в екип.


Проведе се дискусия на тема „Развиване на емоционална интелигентност“ и изводите бяха, че е необходима теоретична и практическа предварителната подготовка и че емоционалната интелигентност = на личностно развитие. След представяне на 6-те доклада, се откроиха няколко основни теми и акценти: Създаване на подкрепяща среда и използване на дигитални технологии като фактори за насърчаване на ранното детско развитие и приобщаване на децата със СОП; Организиране на допълнителни форми извън ДОС в контекста на образователната реформа.


Заключителното заседание се проведе в Педагогически колеж – Плевен. ДГ „Снежанка“ получи заслужено признание за иновативния подход при провеждане на конференцията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: