В Белене се проведе конференция с екипите за обезвреждане на невзривени боеприпаси от състава на Сухопътните войски

17.03.2017 13:06

От 13 до 17 март в района на 55-ти инженерен полк – Белене се проведе конференция с екипите за обезвреждане на невзривени бойни припаси /EOD екипите/ от състава на Сухопътните войски. За тези няколко дни бяха преминати теоретични и практически занятия с цел уеднаквяване действията на екипите, усвояването и прилагането на стандартните и оперативни процедури и инструкции за действия при разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства. В хода на практическите занятия бяха отработени задачи по неутрализиране на невзривени бойни припаси.

Отговорник по цялостната организация и провеждане на мероприятието бе заместник-командирът на 55-ти инженерен полк подполковник Иван Тишков, а общ отговорник на занятията – командирът на взвода за унищожаване на невзривени бойни припаси и импровизирани взривни устройства капитан Мартин Станчев.
За оказване на методическа помощ и контрол на занятията по време на конференцията присъстваха началникът на сектор „Подготовка на инженернитe формирования” в командването на Сухопътните войски полковник Йордан Йорданов и подполковник Петко Петков – старши експерт в сектора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: