Изправят пред Съда в Плевен петима, нахлули в чуждо жилище, удряли обитателя му, отвлекли и пребили жена

15.03.2017 11:54

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу петима мъже от с. Борован, нахлули в чуждо жилище, причинили телесна повреда на собственика, отвлекли и противозаконно лишили от свобода жена и направили опит за принуда на трето лице.

Обвинението срещу Божидар Ц. Вълчо А., Росен А., Софрон К и Цветан А. е за това, че на 26.12.2015 г. в с.Глава, общ. Червен бряг, обл. Плевен към 07.30 ч.  влезли в чуждо жилище – къща  обитавана от Личко И., като употребили за това сила и деянието е извършено от повече от две  лица /престъпление по чл. 170 НК/ и причинили по хулигански подбуди лека телесна повреда на Личко И., нанасяйки му удари с брадва по главата /престъпление по чл. 131, ал. 1,  вр. чл. 130,  вр. чл. 20 от НК/. За това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Срещу тях е повдигнато обвинение и за това, че по същото време отвлекли и  противозаконно лишили от свобода Боряна К., като деянието е извършено по мъчителен начин за жената /престъпление по чл.142  и по чл. 142а НК/.

На петимата е повдигнато и обвинение  за това, че  направили опит да принудят Виктор К.  да извърши нещо противно на волята му – да съобщи къде се намира сестра му Петя К. и да я убеди да се върне да живее с подсъдимия Вълчо А., като за това употребили сила /престъпление по чл.143, вр. чл.18, вр. чл.20  НК/.

Обвиняемите са роднини и  живеят в с.Борован обл.Враца. На 25.12.15 г. Божидар Ц. събрал в жилището си роднини и близки, за да отпразнуват настъпването на Коледа.  Рано сутринта на новия ден между обвиняемите протекъл разговор, че жената която живяла на съпружески начала с Вълчо А. – Петя К. го е напуснала и заживяла в друго населено място с друг мъж. Петимата решили, че ще я вземат и върнат в дома на Вълчо.  Рано сутринта с два автомобила пристигнали в с. Глава и спрели  в близост на жилището на Боряна К. /сестра на Петя/ и Личко  И. Влезли в къщата със сила  и нанесли побой на Личо И.  След това хванали Боряна К.,  нанесли й  удари и дърпайки пищящата, необлечена жена я  натикали със сила в единия автомобил. Питали я къде се намира Петя, но тя отговаряла, че не знае нищо за сестра си, защото не поддържали контакти.  Откарали жената в къща в с. Борован, където отново и нанесли побой, за да каже къде е сестра й. След това обвиняемите се сетили и за брата на Петя – пострадалия Виктор К., който  живеел в с.Борован. Намерили го,  завели го в къщата при Боряна и също му нанесли побой, като искали от двамата да убедят сестра си Петя да се върне при обвиняемия Вълчо А. През това време пострадалият  Лилчо И. уведомил полицията за случая.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: