Община Левски подписа договор за ремонт на път по Програмата за трансгранично сътрудничество

14.03.2017 17:28

Кметът на Община Левски Любка Александрова подписа вчера Договор за предоставяне на национално съфинансиране по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния -България 2014 – 2020 г. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като партньор по проект L-TeN — linking TEN trough better connection between tertiary nodes Turnu Magurele and Levski for sustainable development of the area въз основа на проектно предложение от 14.11.2016 г. одобрено с решение на Комитета за наблюдение по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България 2014 – 2020 г..
След близо две годишна работа на Община Левски и община Турну Мъгуреле вече е факт общ инфраструктурен проект по трансгранично сътрудничество, който предвижда ремонт на пътни отсечки в двете общини. В община Левски ремонтът на пътната отсечка ще бъде върху общинския път, които свързва землищната граница на община Пордим при село Каменец и главния път София –Русе, който минва през село Обнова.
„Този път от четвъртокласната пътна мрежа на община Левски е единствената допустима пътна отсечка, за която общината можеше да кандидатства за това финасиране по трансгранично сътрудничество, защото свързва европейски трансграничен коридор“, каза кметът на общината Любка Александрова.
Средствата, с които ще разполага общината за ремонт на пътната отсечка, ще са в размер на 2 596 171,34 евро от тях 2 206 745,64 евро от Европейския фонд за регионално развитие, Национално съфинансиране – 337 502,27 евро и собствен принос на партньора – 51 923,43 евро.
Предстои среща в община Турну Мъгуреле за организиране на дейностите по проекта, който е с продължителност 24 месеца.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: