Интерактивна система за преподаване от най-ново поколение заработи в СУ „Иван Вазов”

07.03.2017 15:45

Интерактивна система за преподаване с използване на специализиран софтуер за образованието mozaBook Classroom работи от тази седмица в СУ „Иван Вазов” – Плевен. Системата е монтирана в 13 от класните стаи и в зала „Европа”, интернет мрежа свързва специалните мултимедийни дъски и дисплеи с Touch екран, на които се визуализира информацията, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Това не са традиционните електронни уроци, а т.нар. сцени, при които на учителите се дава възможност да комбинират изключително богато 3D анимирано съдържание по всички предмети от 1 до 12 клас, обясни директорът на училището Димитър Митев. Учителят може да разработи електронно съдържанието и да го сподели с учениците, а те – да го прегледат от домовете си или от всяко друго място неограничен брой пъти. Самите ученици споделиха, че преподаването по този начин им харесва и ги улеснява, а „сухата” наука става по-интересна. За да се запознаят с възможностите и приложението на софтуера, учителите са преминали обучения. Инвестицията в новата система, каквато за момента в страната има единствено в СУ „Иван Вазов” – Плевен, е близо 60 хил. лв. от бюджета на училището.

С това нововъведенията не приключват, обясни г-н Митев. Той демонстрира монтираната система външни ролетни щори с електронно управление, които минимизират влиянието на атмосферните условия и намаляват месечните разходи за консумативи. До месец ще е готов и вторият вход на училището, който ще ползват учениците от горен курс. От същото място ще се осъществи и „топла” връзка с Общинския плувен комплекс, където част от възпитаниците на училището ходят на курсове по плуване. Работи се и по изграждане на система за пропускателен режим с турникети. Учениците ще имат чипове, с които ще се чекират на влизане и излизане от училище, а данните за това дали са в сградата ще са достъпни чрез информационните технологии и за родителите.

Снимки: Пресцентър, Община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: