145 зрелостници от професионални гимназии и средни училища в Плевен се явиха на пробна матура в Механото

25.02.2017 15:57

В ПГ по механоелектротехника – Плевен се проведе пробен държавен зрелостен изпит по български език и литература, организиран от Технически университет – Габрово. 145 зрелостници от различни професионални гимназии и средни училища в Плевен и региона решаваха тест от 41 задачи.
Пробният изпит протече изключително организирано и при условията, при които от месец септември 2016 се провеждат държавните зрелостни изпити по български език и литература. Въпросите от затворен и отворен тип бяха разделени в три модула, като първият и вторият модул бяха с продължителност от по един астрономически час, а третият модул (интерпретативно съчинение или есе) – с два астрономически часа.
Резултатите на участниците в пробната матура ще бъдат публикувани на официалната фейсбук страница и на сайта на ПГМЕТ – Плевен до 12 март и ще им послужат като вход за всички специалности по приема на студенти тази година в Техническия университет в Габрово.


Доц. Генади Цветанов – представител на ТУ – Габрово изрази задоволство от оптималната организация при провеждането на изпита и благодари на домакините от гимназията за проявения професионализъм и желание за сътрудничество с техническия вуз .
Директорът на училището домакин Росен Хаджиев заяви, че институциите в образованието и институциите в науката е необходимо да бъдат в тясно взаимодействие, за да изграждат у младите хора мотивация за учене и стремеж към престижно образование.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: