Стефан Бурджев: Средният бизнес и младите хора трябва да са гръбнакът на държавата

04.02.2017 16:00

4.02.burdjev

Като млад човек, който вижда своето бъдеще и развитие в България и следящ икономическите, обществени и социално-политически процеси в държавата, за мен няколко неща в платформата на БСП оставиха много позитивни впечатления, които биха дали положителен ефект върху хората. Това заяви пред делегатите на 49-ия Конгрес на Българската социалистическа партия Стефан Бурджев – заместник-председател на МО в БСП и член на Националния съвет на БСП. Той открои няколко момента, като този в асортимента на търговските вериги с годишен оборот над 2 000 000 лева да има определени квоти и процентно съотношение на българска и чуждестранна продукция, а именно – минимум 51% родни плодове и зеленчуци по време на сезона на отглеждането и 30% извън сезона; 75% мляко и млечни продукти; 25% месо и месни продукти с изключение на пилешкото, при което квотата да е 50%.
Подкрепям това предложение, тъй като според мен то би довело до значително увеличение в търсенето на качествени български продукти от страна на големите търговски вериги, каза Стефан Бурджев. Според него, това ще накара много повече млади хора да се ориентират към т.нар. интензивно земеделие и животновъдство. Това ще повляе в положителен аспект на малките населени места, където безработицата и недоимъкът са основни проблеми, допълни младият предприемач. Като втори акцент, заслужаващ адмирации в сектор „Земеделие“, той посочи приоритетното финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството. Бурджев не скри, че и трите отрасъла доста са изостанали през последните години, но подчерта, че с предвидената в платформата на социалистите дотация ще се даде реален шанс те да се засилят и да има добра конкурентоспособност на произвежданите стоки. „Да не забравяме, че има и доста външни пазари – включително западни и близкоизточни, които още помнят вкуса и качествата на българските продукти, като чрез това предложение ще се даде шанс българските производители да възвърнат своя авторитет и пазари“, каза още плевенчанинът.
Пред делегатите на Конгреса Стефан Бурджев говори и по темата за икономиката на растежа, касаеща пряко младите хора в държавата. Той се обяви за нулева ставка на данък печалба при годишен оборот от търговска дейност до 150 000 лева за стартиращи предприятия на млади хора до 35 години, ако в рамките на 24 месеца открият минимум 5 работни места. „Като млад и предприемчив човек, който е имал своите и успешни, и недотам успешни начинания, смятам, че това е един добър стимул в тежките пазарни условия да се утвърдят именно такива амбициозни хора с техните идеи и проекти. Фирмите им ще бъдат гръбнак за икономиката и ще очертаят една стабилна и градивна масовост и представителност на средния бизнес“, коментира Бурджев, заявявайки категорично, че БСП ще оправдае очакванията на хората.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: