Задържаха телефонен измамник в Плевен, опитал да вземе 3000 лв. от 19-годишна срещу „колет от чужбина“

03.02.2017 12:09

alo-izmami

Плевенските криминалисти задържаха телефонен измамник. Вчера около 13:30 часа в Първо РУ-Плевен е заявено от 19-годишна плевенчанка, че на същата дата около 13:00 часа след телефонен разговор с непознат е била въведена в заблуждение, че ще получи колет с документи от чужбина за нейн познат.

При получаване на колета жената трябвало да заплати сумата от 3000 лв., информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

От проведените незабавни оперативни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и техни колеги от Първо РУ-Плевен в момент на предаване на колета е задържан 40-годишен от град Искър. Задържан е за 24 часа. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство.

От ОДМВР – Плевен апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. По никакъв повод да не предприемат разплащания в други градове. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции – Разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверявят личните данни и се издава съответен документ. Само в рамките на месец януари 2017 година плевенските криминалисти вече разкриха и задържаха извършител на две телефонни измами в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: