ПП „Персина“ организира конкурс по повод Световния ден на влажните зони

31.01.2017 10:22

30.01.persina

Всяка година на 2 февруари Дирекция на Природен парк „Персина“, като представител на най-голямата по площ влажна зона с международно значение, отбелязва Световния ден на влажните зони. На този ден през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони, наречена Рамсарска конвенция.
Световният ден на влажните зони преминава под мото зададено от Конвенцията на официалния им интернет сайт www.ramsar.org. Тази година 2 февруари представя влажните зони, като жизнено важни екосистеми за бъдещето на човечеството, предотвратяващи бедствия и унищожение, под наслов „Влажните зони намаляват риска от унищожение“.
За популяризиране на празника Дирекция на ПП „Персина“ обявява конкурс за рисунка, колаж, плакат, 3D модел, скулптура или макет на тема: „Могат ли, влажните зони да предотвратят унищожение?“. Творбите ще се приемат в дирекцията на Парка със срок от 02 февруари до 02 март 2017 година. Резултатите ще бъдат обявени на 10 март 2017 година. Няма ограничение във възрастта на участниците и материалите, от които да бъдат изработени творбите. Поощряват се и ще се приемат и групови разработки. Голямата награда ще е екскурзия на територията на ПП „Персина“, както и много допълнителни поощрителни награди.
Условия за участие:
– Няма възрастови ограничения;
– Няма ограничения в материалите и формата на произведението;
– Ще се приемат произведения, чиито автор са повече от едно лице;
– Допускат се за участие и общи творби изработени колективно от клубове или арт студиа;
– Творбите се приемат до 02 март 2017г., 17:00 часа, в сградата на ДПП „Персина“, гр. Белене, ул. „Персин“ №5;
– Молим на гърба на всяко произведение да бъде закрепен плик с имената на участника/участниците в изработката; възраст; клуба, към който принадлежат(ако има такъв); училището, в което учат; класа, в които са и имената на ръководителя на клуба (ако произведението е изработено в клуб по интереси).
Критерии за оценка:
Оригиналност на идеята;
Прецизност в изработката;
Степен на съответствие с изложената тема.
При възникнали въпроси, относно участието и темата на конкурса – лице за контакти към ДПП „Персина“: Даниела Каракашева – гл. специалист връзки с обществеността и образователни програми, тел: 0887 977 359.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: