Четирима, седнали зад волана без книжка, засякоха в Плевенско

30.01.2017 12:10

26.06.knijka1

На 27 януари около 12,30 часа на път при разклон между село Ставерци и село Староселци е спрян „Ауди 80″. Проверка на документите на водача – 62-годишен от село Ставерци, установява, че управлява МПС без СУМПС в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 5 септември 2016 година. Уведомен е дежурен прокурор при РП- Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

В същото нарушение е засечен и 37-годишен от Червен бряг. Проверката е извършена на 27 януари 2017 година около 12 часа в град Червен бряг. Мъжът е бил зад волана на „БМВ“ без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказанието за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 18 юли 2016 г. Уведомен е прокурор от РП – Ч. бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 2 от НК, по което работа продължава разследващ полицай.

На 29 януари в 06.30 часа в хода на специализирана акция на изхода от село Петърница в посока село Бъркач служители на РУ-Д.Дъбник при проверка установяват, че водачът на „Опел Корса“ – 27-годишен от село Бъркач, непритежава СУМПС. Мъжът управлява в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление, влязло в законна сила на 23 януари тази година. Уведомен е районен прокурор. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“ ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.
На 29 януари в РУ – Левски е започнато незабавно производство срещу 19-годишен от същия град. На същата дата младежът е управлявал лек автомобил „Опел Корса“ без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото такова деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 7 ноември 2016 г. Уведомен е районен прокурор при РП – Левски. За престъпление по чл. 343 „в“, ал.2 от НК работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: