Приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи на зрението на деца в ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен

29.01.2017 16:33

oftalmolog

Приключи кампанията за безплатни профилактични прегледи на зрението на деца в ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен. Д-р Мария Илчева, офталмолог в ДКЦ „Св. Панталеймон“ – Плевен съобщава, че са прегледани 50 деца на възраст от 1 до 12 години. Открити са редица рефракционни аномалии.

Най-честите оплаквания при децата са от главоболие. Рефракционните аномалии са едни от най-важните причини за зрително увреждане и влошаване на зрението. Корекцията им се постига с очила, контактни лещи или рефракционна хирургия, назначени от специалист-офталмолог след преглед за определяне на зрителна острота. Рефракционните аномалии могат да бъдат късогледство, далекогледство, астигматизъм.

Д-р Илчева напомня на родителите, че от изключително значение за ранното откриване и своевременно лечение на очните проблеми в детска възраст са редовните профилактични прегледи при детски офталмолог. Препоръчва се прегледи на зрението при децата да се извършват на шестия месец, на 1, 3 и 5 годишна възраст и след това всяка година. Доброто зрение при децата е от изключителна важност и затова профилактиката е най-ефикасния начин за запазването му .

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: