ПГ по транспорт в Плевен ще е домакин на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ”

29.01.2017 15:11

cez stipendiant

На 17 февруари 2017 г., ще се проведе вторият регионален кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В него ще участват рекорден брой ученици – 34. Това са класираните на първите две места в 17-те училища, които взеха участие в първия кръг. Класираните на първо и второ място от регионалния, втори, кръг ще се борят за продължаване във финалния, национален, кръг на конкурса, информират от пресцентъра на ЧЕЗ, цитирани от агенция Фокус““.

Домакини на втория етап на състезанието са Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ в столицата, където ще премерят сили учениците от София област. Участниците от Северозападна България ще се състезават в Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ в гр. Плевен, а Професионална гимназия „Акад. С.Корольов“ в гр. Дупница ще посрещне състезателите от Югозападния регион.

„Горди сме, че превърнахме една добра инициатива в традиция. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за пета година. Целта му е да предостави възможност на младите и талантливи хора да демонстрират придобитите знания и практически умения и да осигури условия за реализацията им в професионалната сфера“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.
В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас от технически   гимназии на територията на Западна България. Състезанието се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на Министерството на образованието и науката.

Финалният кръг на състезанието ще се проведе в края на март. Тогава ще се състезават 12-те победители от втори кръг. Класираните на първите три места, ще бъдат стипендианти на ЧЕЗ за 2017 г. Те ще получат и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: