Осем майки от Левски се дипломираха в първия етап на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно”

26.01.2017 11:36

26.01.roditeli

Завърши първият етап на Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” на УНИЦЕФ – България, Сдружение Плевенски обществен фонд „Читалища“, НЧ“Георги Парцалев – 1901 и Община Левски. На 25 януари на последната 14-та работилница 8 майки от град Левски получиха своите дипломи. „Добрият родител вярва в себе си и в своето дете, променя се и расте заедно с него“. С тези думи водещите по програмата Валентина Дженева и Силвия Йорданова изпратиха младите родители. По време на работилниците родителите откриват отговорите на редица въпроси, които ги тревожат и на които са нямали решение. Станали са по-търпеливи и спокойни, относно възпитанието на децата си. Екипа от двама специалисти – Валентина Дженева и Силвия Йорданова и родителите, като добри партньори, си сътрудничат активно по време на сесиите в търсенето на решения за изпълнение на родителските отговорности.
Силвия Йорданова: „Програмата използва методите на групова работа. Проведоха се 14 тематично свързани сесии с родители на деца 0 до 4 години. Сесиите бяха с продължителност два часа. Обсъдени бяха потребностите на децата през различните етапи от ранното детство и особеностите на тяхното развитие, включващи ефективното слушане и ефективна комуникация с малкото дете, как то трупа знания и опит за света и ролята на родителя. Подкрепа на детските дейности, нежеланото поведение у детето без наказания и използване на сила, конфликтите родител – дете, дете – дете. Всеобщо е мнението, че този проект е успешен и е необходимо да продължи.
Вторият етап на Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” на УНИЦЕФ – България в град Левски ще стартира в началото на месец март. Всички желаещи родители на деца от 0 до 4 години могат да заявят своето участие в НЧ „Георги Парцалев – 1901“ град Левски, телефон: 0650/82630.
Участието на родителите е доброволно и напълно безплатно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: