Съветниците ще обсъждат промени в условията и реда за съфинансиране на проекти в сферата на културата

24.01.2017 13:00

zima4

На своята първа за тази година сесия на Общинския съвет на Плевен ще бъде дебатирано предложение за изменение на Правилника за условията, реда и критериите за съфинансиране на проекти в сферата на културата на територията на общината.

То касае отстраняването на някои несъвършенства в документа, установени в практиката, целта е по-точна преценка на проектите, кандидатстващи за съфинансиране, както и създаване на по-благоприятни условия за кандидатите.

Една от предложените промени е в чл.12 – сроковете на сесиите за приемане на документите. Промените, предложени за Първа сесия, предвиждат краен срок за подаване на предложенията – 28 февруари /вместо досега предвидения 31 март/, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 март /вместо предвидения в момента 20 април/, срок за изпълнение на проектите – 31 юли /вместо предвидения 15 септември/. За Втора сесия предложението е краен срок за подаване на документи – 31 май /вместо сега действащия 31 юли/, краен срок за разглеждане на предложенията – 20 юни /предвидения сега е 20 август/, срокът за изпълнение на проектите остава същия – 15 декември.

Сесията на ОбС-Плевен ще се проведе на 26 януари, четвъртък, от 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: