Първите медали за 2017-а за Карате клуб „Спартак – Плевен“ вече са факт

24.01.2017 11:40

24.01.karate1

На първото състезание за 2017 година 6-те състезатели на карате клуб „Спартак-Плевен“ ни зарадваха с постижения, въпреки студеното време. Те се завърнаха с 5 медала от Международния турнир Балкан Гран При, който се проведе в Габрово на 23 януари. Домакините от карате клуб Столетов предоставиха отлични условия и организация за първото състезание от календара на БНФКарате. Състезанието откри официално генералния секретар на федерацията сенсей Емил Атев. Регламентът на турнира включва всички състезателни дисциплини, но състезателите на Спартак ще включиха в 2 от тях- ката и кумите индивидуално. Освен медали и дипломи при най-големите организаторите връчиха и парични премии. Турнирът събра 150 състезатели от 15 клуба.

24.01.karate2
Сребърен медал на кумите спечели Стефани Ангелова – 9 г., която въпреки загубата на финала затрудни най-добрата ни българска състезателка – 10-годишната Теодора Цанева от Никон. За Стефани това бе дебют в тази състезателна дисциплина. Мирела Йолова ( 15 г.) спечели първото от 4-те бронзови отличия за отбора си. Тя се класира 3-та на ката с една победа и една загуба. Тихомир Тодоров ( 9 г.) също стана 3-ти на ката. Той участва и в дисциплината кумите, където се класира 5-ти. Другият ни дебютант в дисциплината кумите – Кристиян Антонов, е 3-ти на кумите при 8 г. момчета. Загуба на полуфинала го отведе на третото място.

24.01.karate3
Четвъртият бронз е на Васил Брайков ( 13 г.) , който реализира една победа и една загуба в битките до бронзовия медал. Малшанс за Никола Чонов, който взе участие в категория ОПЪН и ръстът и теглото на конкурента му не позволиха да реализира победа.
Следващото състезание за състезателите на Спартак-Плевен ще е Международният турнир „Купа Алеко“, който се провежда ежегодно в Свищов през април.

24.01.karate4

 

24.01.karate5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: