Плевенчанинът Николай Тодоров продължава кариерата си на „Тони Макарони Арена“

23.01.2017 18:37

23.01.koko1

Нападателят Николай Тодоров ще защитава цветовете на шотландския „Ливингстън“. Плевенчанинът е подписал днес договор с тима от Първа лига. Футболистът, който е собственост на елитния „Хартс“, е преотстъпен под наем до края на сезона, като в „Ливингстън“ ще носи фланелка с номер 22. Той има шанс да дебютира за новия си отбор още в следващия кръг – на 28 януари, в домакинството срещу „Брехин Сити“.
Новият отбор на Ники Тодоров се представя отлично до момента, като е на първо място в класирането с аванс от 9 точки пред втория, а амбицията е за класиране в Чемпиъншип. „Ливингстън“ играе домакинските си мачове на „Тони Макарони Арена“. Популярната верига италиански ресторанти е и основен спонсор на тима през този сезон.
В „Ливингстън“ отново ще играя, като централен нападател, сподели пред „Плевен за Плевен“ Ники Тодоров, припомняйки, че в клуба, за който играеше до момента – „Каудънбийт“, бе използван и като защитник. Футболистът от Плевен не скри, че е имал и други предложения, но се е спрял на „Ливингстън“, тъй като възможностите са били да играе в отбори от долната половина на таблицата в Чемпиъншип в Шотландия или Лига 1 в Англия. Избрах „Ливингстън“, тъй като отборът играе силно, има амбиции за промоция в Чемпиъншип и се надявам с повече голове да помогна това да се случи, каза Тодоров. Той не скри радостта си от факта, че ще има шанса да работи с треньор, като Дейвид Хопкин, който като футболист е бил част от отборите на „Челси“, „Кристъл Палас“, „Лийдс“, както и национал на Шотландия. Надявам се да извлека от него колкото се може повече познания за играта, допълни младият плевенчанин.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: